Close

November 16, 2014

De nauwe band tussen Notts County en Juventus

“Dankzij Notts County speelt Juventus […] niet meer in een roze shirt met een stropdas, maar in het klassieke zwart-wit gestreepte shirt. In 1903 ging John Savage, speler van Juventus, op zoek naar een vervanger voor dat roze shirt. Hij schreef een vriend aan uit Nottingham. Die was fan van Notts County en hij stuurde een setje shirts op naar Turijn en ‘the rest is history’. Gelukkig deed hij dat niet enkele jaren eerder, want in het eerste seizoen van de Football League speelde Notts County in een shirt dat aan de ene kanty lichtblauw was en aan de andere kant bruin. Een soort Feyenoord-shirt, maar dan met twee kleuren die totaal niet bij elkaar passen. Ik vind het overigens prachtig dat Juventus deze geste nooit is vergeten. In 2011 opende Juve haar nieuwe stadion en in plaats van een topclub uit te nodigen, was Notts County de tegenstander in de openingswedstrijd. Dan heb je wel klasse als topclub. Dat de wedstrijd in een 1-1 eindigde was voor Notts County helemaal mooi.”

(Joris van de Wier, De football toerist – 10 jaar op reis door het Engelse voetballandschap, Just Publishers, 2014, blz 132)