Close

September 2, 2014

Engelse voetbalnomenclatuur: Sheffield Wednesday

“In 1868 kreeg Bramall Lane een vaste bespeler. Het waren de cricketers van The Wednesday Cricket Club die een voetbalclub hadden opgericht: The Wednesday FC, een naam die in 1929 zou veranderen in Sheffield Wednesday. Het suffix ‘Wednesday’ komt voort uit het feit dat de cricketers op woensdagmiddag vrij waren en op die dag konden sporten. Vandaar de originele naam van de club. De club werd in 1867 opgericht in het Adelphi Hotel in het centrum. Doordat Sheffield FC een amateurclub bleef, werd Wednesday al snel de club van de stad. In 1869 besloot Sheffield Wednesday Bramall Lane te verlaten. Ze vonden dat ze te veel [huur] moesten betalen aan de Yorkshire County Cricket Club. de eigenaar van het stadion. Niet ver van Bramall Lane bouwde Sheffield Wednesday een nieuw stadion: Oliver Grove.”

(Joris van de Wier, De football toerist – 10 jaar op reis door het Engelse voetballandschap, Just Publishers, 2014, blz 238-239)