Close

July 22, 2014

Dream Team: wielrennen, voetbal-gerelateerd

De verdediging:

Links achterin staat de Nederlander Tom Dumoulin. Dumoulin is Daley Blind. Jong talent, doet onverwacht mooie dingen. Belofte voor de toekomst.

In het midden staat Laurens ten Dam, ook wel bekend als Lau, ook wel bekend als LTD. Dat is Frans de Boer. Sympathiek, fel, betrouwbaar, dapper en tien keer slimmer dan je denkt.

Rechts achterin Richie Porte. De superknecht van de huidige nummer een Chris Froome. Hij is Jaap Stam. Onmisbaar en solide; als je hem weghaalt flikkert het plan in elkaar.

Het middenveld:

Centraal: Alberto Contador alias Mark van Bommel. Gedreven, fel, veel gewonnen, een begrip, neemt soms onnodige risico’s.

Links voor hem staat Marcel Kittel alias Mario Gotze. Jong, snel, supergetalenteerd, blij en hip. En een Duitser. Komt dus soms ineens langszij zetten en wint.

Op de nummer tien staat Froome. Froome is Lionel Messi. Hij is controlerend, snel, correct en op dit moment gewoon veel beter dan de rest. Maar stiekem wel een beetje saai.

Rechts ernaast staat Cadel Evans. De oude rot. De taaie. Die waarschijnlijk geen grote prijzen meer gaat winnen, maar die je toch nooit moet onderschatten. Dat is Dirk Kuijt.

De aanval:

Links in de spits staat Peter Sagan. Sagan deed afgelopen weekend een wheelie op de Mont Ventoux. Dan ben je een koning en ben je gewoon Zlatan Ibrahimovic.

In het midden staat Mark Cavendish. Dat is Luis Suarez. Supergoed, snel, veel gewonnen, maar ook te temperamentvol en onberekenbaar en daardoor wat impopulair.

Rechts staat Johnny Hoogerland oftewel Arjen Robben. Kwetsbaar en geteisterd door pech. Heeft daardoor ook een beetje dat verongelijkte, maar kan net als Robben ineens iets ongelofelijks doen en hem gun je dan ook de wereld.

Op doel:

Last maar zeker not least: op doel staat Bauke Mollema. Onze hoop in bange dagen. Mollema is Van der Sar op twee wielen. In alles. Looks, lichaamshouding, nuchterheid, stoicisme, dapperheid, slungeligheid, tanigheid. En het feit dat-ie ee held is.”

(Diana Kuip, Kijk voetbal a.u.b. of een andere sport, ook goed, Voetbal International 2014, blz 144-146)