Close

July 11, 2014

De snor van Rivellino

“Tijdens het WK in Mexico laat Rivellino zijn snor staan. Aanvankelijk uit bijgeloof, want hij besluit zich gedurende het toernooi niet te scheren zolang de Selecao blijft winnen. In de finale wordt Italie met 4-1 verslagen. Als de Brazilianen na de huldiging terugkeren in de kleedkamer komen de centrale verdedigers Piazza en Brito met een scheerapparaat op de middenvelder af. ‘Ik moest vechten

om mijn snor te behouden’, blikt hij terug. En als daarna zijn vrouw, van wie hij inmiddels is gescheiden, die snor eveneens ziet zitten, mag die blijven. Aldus wordt de snor Rivellino’s handelsmerk. Of zoals hij het zelf zegt: ‘Mijn snor markeert mijn imago. Door puur toeval eigenlijk.’”

(Ernest Landheer, God is een Braziliaan – Hoe een voetbaldroom elk WK beheerst, Edicola Publishing, Deventer 2014, blz 127)