Close

July 1, 2014

De herkomst van de bijnaam Careca

“Als Antonio jr. [Antonuo de Oliveira Filho (Filho betekent zoon), geboren op 5 oktober 1960] zes jaar oud is, krijgt hij zijn later zo bekende bijnaam Careca. ‘In de jaren zestig was er in Brazilie een bekend programma op de radio’, legt hij uit, ‘dat werd gepresenteerd door de clown Carequinho (kleine kale). Televisie hadden we thuis niet. Ik was verknocht aan dat radioprogramma, ik stopte met alles waarmee ik bezig was op het moment dat Carequinha’s show begon. Ik zong zijn liedjes mee en ik lag altijd dubbel van het lachen om zijn grappen. Daarom begonnen ze me thuis Carequinha te noemen, dat werd later verkort tot Careca.”

(Ernest Landheer, God is een Braziliaan – Hoe een voetbaldroom elk WK beheerst, Edicola Publishing, Deventer 2014, blz 275)