Close

April 11, 2013

Huismakelaarspraktijken

“DE MOS: ‘En die makelaars hebben geen klote verstand van voetballen. Als ze zich dan nog zouden omringen met voetbalmensen, maar dat doen ze natuurlijk niet. Want hoe minder mensen er bij de club zitten met weinig of geen verstand van voetballen, hoe beter voor hen, hoe meer zij hun gang mogen gaan. Die clubmakelaars hebben dan weer bevriende zelfstandige makelaars en die regelen alles onder elkaar. Als ik dan geen huismakelaar van die club ben en ik kom met een goede speler, dan nog gaan ze die mindere speler verkiezen, omdat ze dan het geld onder elkaar kunnen verdelen.Zelfs op twintigduizend kilometer afstand heb ik aan één dingetje genoeg om te snappen waarom club X geïnteresseerd is in speler Y. Ik las eens dat Club Brugge geïnteresseerd was in een verdediger van FC Groningen, Maikel Kieftenbeld. Nou, dat is als verdediger een van de mindere goden in Nederland, dat is een kabouter. Wat moet je daarmee? Maar er is natuurlijk een relatie tussen die makelaar bij Club Brugge en de makelaar die bij Groningen werkt. Want die Stenman komt ook uit Groningen. Zo zie je die lijntjes altijd weer terugkomen. Het is zo opzichtig.”

(Wim de Bock, Houwaart De Mos Boskamp, Voetbal International/de Buitenspelers, Gouda 2013, blz 52-53)