Close

February 19, 2013

De vliegende hakbal van Carbo/van der Vaart

“Utrechter Willy Carbo gaat voor altijd de geschiedenis in als maker van één van de mooiste doelpunten ooit op de Nederlandse velden. Zijn vliegende hakbal was van het soort dat je drie keer in de herhaling moet zien om te geloven dat het werkelijk is gebeurd. Helaas speelde Carbo tijdens dit hoogtepunt niet meer voor Feyenoord, maar voor zijn volgende werkgever, FC Twente. In Rotterdam kwam hij in 1984 slechts tot een handvol wedstrijden, maar stond aan het eind van het seizoen wel naast Johan Cruijff op de Coolsingel. […] In 2003 kopieerde ene Rafael van der Vaart zijn memorabele goal in een ontmoeting tussen Ajax en uitgerekend Feyenoord.”

(Constantijn Hoffscholte, Van Kindvall tot Kuijt – De spitsen van Feyenoord, Tirion Sport, Utrecht 2012, blz 87)