Close

June 16, 2012

Voetbalwoordenboek: Lijncoaching

“Advocaat is een passievolle trainer, zijn ‘lijncoaching’ – waarbij hij langs de lijn aanwijzingen geeft – werd erg door het Alkmaarse publiek gewaardeerd. Hij straalt elke seconde tweehonderd procent passie en inzet uit. Een winnaar in alles. Een ervaren coach en iemand die altijd voorbeeldgedrag vertoont. Een man die overal zijn doelstellingen haalt. Maar ook iemand die nooit de waardering van het grote publiek en de pers krijgt. Onbegrijpelijk als je het benadert vanuit de principes van de topsport. Bovendien durfde hij voor ons zijn nek uit te steken op een moment met een groot afbreukrisico. Toch weer bijzonder dat er weer een grote coach koos voor AZ.”

(Toon Gerbrands, “Te koop AZ – Coachen van onzekerheid”, Pharos Uitgevers, Beilen 2011, blz. 59)